Thursday, October 13, 2016

Halaman Dhuha Family Day 2016 di Limastiga, Melaka




Untuk julung kalinya, family in law saya buat hari keluarga. Dah lama plan nya, dari awal tahun lagi. 
Tempat yg dipersetujui ialah Limastiga, Melaka. 

Villa Limastiga ni kategori premium villa atau premium homestay. 
Nak sewa tempat ni, kena sewa the whole villas. Agak costly tapi worth it sebab selesa dan yg ada di situ cuma ahli keluarga kita sahaja. 
Facilities semua kita yg punya tak perlu sharing dengan orang lain. 

Perjalanan ke Melaka bermula hari Sabtu, 1 october 2016. Kami bertolak sekitar 9pg dari Perak. 


Memulakan perjalanan. Mula2 semua happy2. Less than an hour, Imani dah mula cakap, jauhnya, lambatnya, bila nak sampai dan mula gaduh dua2 beradik. 
End up, Iyaadh beriba aje dgn umi nya. 

Kami sampai kat Limastiga dah pukul 3 ptg. Lapar sgt dah perut sbb belum lunch lagi. 
Terus ke Pekan Umbai dan cari makan kat situ. 
Dah makan baru check in . Ahli keluarga yg lain dah check in dulu. 
Time kami sampai tu, hujan turun. Xlebat sgt, tp berlarutan ke senja hujannya. 


Dekat Limastiga ni ada 3 rumah.



Pemandangan depan rumah 1. 
Ni villa terbesar dan ada dapur. 
Ada 2 bilik tidur kat rumah 1. Setiap bilik tidur ada toilet sendiri dan mempunyai 2 katil queen size. 
Kira muat la 4 orang dewasa. 

Ruang tamu di rumah 1 paling besar dan luas. Kat setiap ruang tamu ada tv. 
Dekat tepi dapur, ada kawasan lepak dan meja makan di rumah 1. 

Bilik kitaorg kat Rumah 3. 



Pandangan dari ruang tamu rumah 3. Ruang tamu rumah 3 concept open space. 
Ada sofa dan tv juga. 
Ada meja makan jugak kat ruang tamu rumah 3. 

Our toilet. 




Our room
Luas dan selesa sgt. 
Siling tinggi ala2 rumah kampung. 
cantik sgt decoration dan architecture kat sini. 
Macam villa dekat Bali. 

Pemandangan depan pintu bilik kami. 
ada kolam ikan
tepi tu ada pondok, untuk rehat main indoor game (board games). 
Ilyaas selalu nak melepak kat pondok tu. 
Rumah 3 ni ada 3 bilik tidur. 

Dekat Rumah 2 ada satu bilik tidur (tingkat atas). 
Tingkat bawah rumah 2 ada karaoke room. 
Tu pon kami sewa masa malam kedua. 

Untuk malam pertama, kami sekeluarga makan BBQ. barang2 dah diperap siap2 dari rumah. 
Thank You pada semua yg susah payah menguruskan bab makanan. 
I x menyumbang sangt sbb ada baby kecik: (alasan hehehehe)


Makan dekat cafe dorg sbb BBQ pit kat situ. 



Sambut birthday anak sedara and adik ipar sekali


Orang kuat BBQ- Daddy Joe

Pandangan Limastiga dari Rumah 2





Pandangan Limastiga dari Rumah 1 
Rumah 2 yg ada balkoni tu
Rumah 3 yg ada tirai bidai tu

Masa kat Limastiga, ada sukaneka, pertandingan mewarna, etc.

hasil pertandingan mewarna. 
No 1 by Amzar



Cucu2 lelaki Halaman Dhuha minus Fahim. 
Fahim balik Besut sbb Tok Wan dia passed away the night before. 
So Kak dilah and abg hafiz pon x join family day ni. 
Takziah utk dorg. 



Lepas tazkirah by TD and Nenek
Sebelum balik
Ni dekat ruang tamu rumah 1.


Tahun depan kat mana pulak ye??

1 comment:

  1. cantiknya tempat ni...
    nti boleh consider la bila g melaka

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...