Wednesday, January 9, 2013

Evamatic Mat for Baby & Toddler

Hari ni nak share experience guna evamatic mat. Evamatic mat ni mcm tikar getah, yang lembut dan ada sponge kat dalam, sgt sesuai untuk baby yang mula meniarap, mengensot, menjulur, merangkak dan sewaktu dengannya.
 
Al-kisahnya, dah lama sgt beli tikar ni. More than 1 1/2 year dah.  Beli masa baby fair dekat MidValley. Masa tu mmg tgh cari tikar or playmat untuk Ilyaas yang masa tu baru start golek sana sini. Cari online, mostly size single bed. I was looking for something yang besar dan muat ruang tamu. Then, terjumpa la mat ni dekat baby fair. Tak ingat siapa seller dia. Rasanya company ni based in Korea. Ada banyak jenis tikar yang dia jual, pelbagai size, pelbagai ketebalan, pelbagai harga. Paling mahal RM299, tp mmg lembut sgt2 la foam dalam tikar tu.
 
 
Comes in a zipper bag. So, mudah nak bawa travel balik kampung etc.
Harga masa beli ni RM89.90 ke RM79.90...tak berapa ingat.
 
 
 
Boleh belajar ABC sekali
Tp, Ilyaas lately ni la baru nak pay attention dgn abjad2 ni. Sebelum ni dia buat tak tau je.

 
 
Size mat yang saya beli ni 145cm X 515cm mcm tu, approximately.


 
Setelah setahun lebih guna, ada la damage kat beberapa tempat. Sebab Ilyaas masa tgh nak tumbuh gigi, asyik gigit sana sini. So ada la terkopak sikit.
 
Well, Ilyaas guna mat ni sampai sekarang. Hari-hari bentangkan dan dia main atas ni. Kadang-kadang dia buat tikar solat jugak.
 
Yang best nya, kalau ada makanan or air tumpah, senang nak lap.
Dan sebab material dia lembut, kalau baby terjatuh tergolek pun tak berapa risau sgt.
 
 

2 comments:

  1. byk jual online. klu google mesti ada. kat giant or tesco pon ada

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...