Monday, July 8, 2013

International Pancake House

Assalamualaikum, 


Korang pernah dengar tak nama kedai International Pancake House ? Orang dok KL maybe dah biasa kot dgn kedai ni. tp bagi luar KL, agak new la. Sekarang ni kitaorg 3 beranak (minus Imani yg xleh makan makanan orang dewasa lagi) tengah season suka makan kat  International Pancake House ni. Setiap kali gi Aeon Station 18 je, surely kitaorg dinner kat sini. Dah lama kedai ni kat sini, tp sebelum ni macam tak pernah berminat nak mencuba. Well, sebenarnya, saya berminat je, terliur lagi tgk iklan pancake dia, tp mengetahui husband jenis nak makan nasi sokmo, so simpan je la hajat ni. Tapi aritu bila gi ari Jumaat, tgk ada weekday promotion. ada nasi ngn lauk lauk. So, husband ajak la cuba. sekali cuba, terus nak lagi. 


Kat Malaysia belum banyak cawangan di buka. ada kat tempat-tempat ni je




Setiap kali gi, kitaorg amik set A untuk Ilyaas. tp aritu dia tgk ayah dia makan nasi goreng garlic, dia nak nasi pulak. so next time maybe amik nasi tu je kat dia. lauk tapau lauk ayah sebab lauk dia mmg lumayan banyak. 

First time datanf saya makan Set F. lauk daging goreng. sedap. husband cuba lauk ikan talapia goreng. pun sedap. 

Second time datang, saya cuba pulak Set E, mmg terbaik la burger dia! kenyang tak ingt. cheese dia sedap sgt. 

Husband cuba Set D, tp ganti waffle dgn garlic rice. ayam dua ketoi dapat. sedap lak tu. kenyang sangat2. pastu setiap set ni dapat 2 pieces mini pancake. so amik 3 sets, dapat 6 pcs mini pancake. super fluffy and marveleous. next time gi makan sini, nak cuba blueberry pancake ngn ice cream pulak la. tgk kat website dia mcm best je. 



Pastu kalau mak mertua kita datang nak ajak dia datang sini. sebab mmg faveret mak makan waffle ngn ice cream. sini waffle pun ada gak. tp belum pernah cuba. 

satu lagi faveret kitaorg air juice dia. husband dah berapa kali order jus timun + mangga muda + celery

saya plak mmg suka carrot juice dia. boleh request tak nak ice. tp kuantiti jus still sama banyak dgn ada ice. 



suasana pon cozy je. bersih. and nice deco. 

harga affordable. tak la mahai gila. less rm10 pun ada. set set tu semua less than rm10. 


boleh la kot bulan puasa ni nak cuba berbuka kat sini nnt kan kalau dah takde idea nak masak ape.  

heheheh



5 comments:

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...