Wednesday, January 29, 2014

Kegilaan sekarang



Tosei!!!!

Hari-hari kalau boleh nak makan tosei....


Paling suka tosei masala...ada isi kentang lembik2 flavour curry dgn daun kari banyak dalam tu, disaluti tosei yg garing, cicah pulak dgn kuah kelapa yg warna putih tu, mmg terbaik!


Sejak 3 minggu kot, asyik2 gi kedai mamak je, order tosei masala..
semalam nak dinner request nak makan tosei masala kat husband..
pi mamak depan taman perumahan, dia takde plak tosei masala..down :(
boleh plak dia kata, nak tosei masala, balik buat kat rumah...
LOL i datang kedai dia nak makan, dia suruh kita masak kat rumah sendiri....


so, pagi ni, suami I yg mithali dah tolong penuhi hajat isteri dia nak makan tosei masala...

gi breakfast kat mamak taman maju, tp hajat tak kesampaian jugak, masalah tak siap lagi....

so kita order tosei telur je...


tapi tak best sgt..sebab tak garing...and mcm lembap je tosei tu sbb ada telur kat dalam....


still tosei masala paling best...


tibe-tibe citer tosei pulak kan....


ok, Happy long weekend korang...

Sapa nak drive, drive hati2, kalau penat berenti rehat dulu k...



*jgn nak spekulasi i mengidam sebab berisi ye*






5 comments:

  1. Tosei rawa pun best... lamanya tak makan, jarang sekali kedai mamak ada tosei rawa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah dgr tosei rawa tp x pernah try..rasa mcm mana eh

      Delete
  2. lama giler kot i tak mkn tosei...sedap kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat ganu mcm susah je nak cari kedai mamak kan..

      Delete
  3. cerita tosei pun boleh asalkan up entry.. xgitu? za xpnh mkn pn..huhu..

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...