Wednesday, September 23, 2015

Magic Sealer


Assalamualaikum dan Salam 9 Zulhijjah, 

Harini I nak share pasal satu item yang best. Ni bukan sponsored post tau. I nak review ikhlas sebab I rasa item ni mmg berguna dan sangat membantu urusan kerja kat rumah. 

Nama item ni seperti title entry ni lah, which is MAGIC SEALER. 

I beli dekat Perak Home Expo, last August. 

Actually, dah lama kot benda ni dekat pasaran, just I je yang tak aware. hehehe. 

Magic Sealer ni memudahkan urusan nak simpan produk makanan dalam plastik macam kerepek, milo paket, susu tepung, nestum, biskut dan macam-macam lagi lah. 



contoh magic sealer yang I gunakan untuk lock kan milo, susu anlene and susu dugro Imani. 





Masa i beli magic sealer ni, company tu jual RM12 for 6 pieces. Ada 3 size yang berbeza (ikut kepanjangan) and setiap satu size ada 2pcs. Ada banyak warna, pink, green, yellow and blue tak silap I. I beli warna biru je. 

Yang size sederhana I guna untuk Milo and Anlene. 


Size paling besar untuk Susu Dugro 

Magic Sealer ni mmg betul2 seal makanan kita and tak masuk angin plus tak bersemut. 

To me, I rasa benda ni bagus and jimat space. especially untuk orang yg tak ada proper kitchen cabinet untuk storage barang2 kering macam I ni la. 

Tak perlu I ada setiap satu bekas tupperware/plastik untuk simpan semua ni, lagipun, kalau tutup bekas plastik tak rapat, masuk angin, then semut datang, then susu/milo jadi keras sebab masuk angin. Lama-lama dah tak best nak guna. 

As for using this magic sealer, I memang berpuas hati and rasa berbaloi dengan harga dia yang sangat affordable. Ada jugak I jumpa online yang jual RM25 for 12pcs. Lagi banyak.
Rasa mcm nak beli lagi sebab selain untuk makanan, I guna jugak untuk storage mainan anak-anak :D

Ni link yang I jumpa





Simpan lego puzzle Imani dalam original plastik yang dibeli. 
Lock je dengan magic sealer ni. Senang, tak bersepah dan tak bercampur dengan mainan lain. 


Size kecik ni ada dalam casing dia lagi, I belum guna. 
Ni rupa packaging sealer ni. 
So obvious it is from Japan 



Well, cara nak guna dia sangat senang. As easy as tengok gambar ni. 

Kita lipat plastik milo/susu/storage, then selitkan bahagian berwarna putih pada magic sealer ni dekat bawah lipatan tu, lepastu, just tarik sealer sepanjang lipatan plastik sampai hujung. 

Siap dan boleh simpan. Jimat space, jimat bekas plastic/tupperware.



6 comments:

  1. best jugak ni, rara selalu pakai yg kepit ikea tu je, ni lg elok kot.

    ReplyDelete
  2. Best ni. Jap lg nak terjah link tu :D

    ReplyDelete
  3. menarik.. lin pakai sepit ikea tu je.... =D

    ReplyDelete
  4. tq for sharing this info.. tak penah tau pun ada benda alah ni.. hihi.. agak2 kat daiso ada jual x?

    ReplyDelete
  5. ada kot kat daiso.xpasti sbb jarang2 dh gi daiso

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...