Monday, September 21, 2015

Sukaneka tadika kemas Ilyaas Hafiy

Assalamualaikum semua, 


31 Ogos 2015- Ilyaas Hafiy's First Time Participating in Sports' Day!
My favorite picture of Ilyaas during his 1st sports day.
Proud umi. Run sayang, run, run like umi did before.
but, please run better than me
heheheheh 
{sorry sayang, umi lambat update dalam blog, dah almost a month baru umi dapat type entry ni}


31 Ogos kan public holiday, so Tadika Kemas Murni, Siputeh Pancaran buat sukaneka untuk semua pelajar tadika dari yang berumur 4 hingga 6 tahun. Gigih kami balik dari Penang the day before, sebab tak nak Ilyaas terlepas his big event during kindergarten year. Lagipun, a week before, dekat sekolah dia asyik practice jer untuk sukaneka ni, Kesian jugak, kalau dah berhari2 penat berlatih, bila hari sukan, dia tak attend.

Majlis sukaneka ni bermula seawal 7.15 pagi. Tapi start lambat jugak sebab padang dah becak, cause malam sebelumnya hujan lebat. 


Sports day ni dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku, perarakan pelajar mengikut rumah. Ilyaas dalam rumah kuning ...I tak sediakan pon pakaian patriotik dengan bendera2 untuk Ilyaas, lagipun bukan wajib. sesiapa yg nak join pertandingan pakaian patriotik je yang perlu pakai macam tu. 


Walaupun tak pakai pakaian patriotik, Ilyas still join perbarisan. Pusing keliling padang =) 

After that, ada acara senaman aerobik untuk parents, tp yang joinnnya cuma golongan ibu je. I join la jugak, but not beriya sangat, coz segan...hahahahah, goyang sana sini depan public..LOL

After that sports day diteruskan dengan acara sukaneka. Ilyaas participated untuk 5 jenis acara. 




Acara Pertama: Bawa Pundi Kacang atas kepala. 

Ilyaas agak geli2 nak letak pundi kacang tu atas kepala dia coz dah kotor kena selut. 

Acara Kedua: Lari lompat dalam gelung rotan, lepastu untai manik dan patah balik.


Acara Ketiga: Perah air dalam botol. 

Acara keempat dan kelima, tak jumpa gambar...hehe

Yang I ingat, pakaikan baju/stokin/kasut pada kawan dan susun block bernumber dari 1-10. 

And here are some of the videos masa sports day Ilyaas

video


video

*sila abaikan suara umi dia yg lebih excited tu*


Last but not least, budak kecik sorang ni, mmg menggunakan peluang main lecak bersungguh2 waktu Sports Day abang dia. Dia la Kak Ngah Kawasan masa hari tu. 

Dengan tak nak dengar cakapnya, nak buat hal sendiri dan dia suka2 mejatuhkan diri atas padang penuh selut.. 


Budak tak geli main tanah ...

Umi and Ayah are looking forward for more school activities untuk anak-anak. 

Next year, Insha Allah Imani pon akan start masuk Taska, so more activities to come...



1 comment:

  1. bagus imani. the next geologist. ilyaas xleh pasal geli2 ngan tanah hahahaha.. klako ilyaas lari2. ahahhahaha

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...