Wednesday, June 21, 2017

Tambah awning di porch depan rumah

Assalamualaikum semua, 

Ok. tak nak sapu habuk ke sapu sawang ke.. memang blog ni penuh debu pon.. I x sempat2 nak update. banyak gila benda x update. Dari birthday Ilyaas lagi.. sobs, will find a time to tulis balik everything yg terlepas. bukan ada orang baca pon except for husband sendiri. hahah. 

Demi memulakan kembali kegiatan menulis di blog, I nak share pasal kitaorg tambah awning kat porch kereta depan rumah. Sejak setahun setengah duduk kat rumah ni, kitaorg mmg bercita2 nak tambah awning. sbb mmg panas pon especially bila pagi. So kumpul la duit. bila duit dah cukup, terus segerakan urusan nak tambah awning ni. if tak, terguna kat perkara lain pulak. 

Sama mcm tahun 2015, we all pakai service dari orang yg sama jugak. sbb mmg dah puas hati dgn cara dia kerja dan hasil kerja dia. I malas nak type pepanjang, so I copy je dari entry fb/ig i ok..


One good service or product, deserve a compliment. This one, specifically for Mr Wong Iron Works.
2015: pasang grill whole house, awning dapur, awning sliding door tepi. (Can read my reviews and price comparison for 6 kedai iron works around Seri Iskandar, Tronoh,Station 18, Ipoh in my blog)

2016: received a big Raya hamper while I was in Penang (tgh pantang bersalin) ... Hamper from Mr Wong coz he said we bring him luck .. lepas job dkt our house, ramai cari dia..haha dah i letak dalam blog, ramai je orang google and terjumpa and contact dia..
our first raya hamper .. for last year..


2017: Pasang awning porch rumah. Mr Wong bagi special price to us .. ( Thanks Wong!). 
latest work by Mr Wong at our house



I still choose blue awning. 



redup sikit rumah kitaorg..klu x nak jemur baju pon risau2 kena hujan

from our master bed room

Dapat free of charge re-paint all the grills yg guna cat automaster.. they painted semua sbb dh mula nampak rusty.. we did not ask them to do that pon.. even, left few cans of the paint with us so that we can paint some parts that they missed by ourselves. Sbb we all kerja, so cannot tunggu kat rumah utk dia cat..
Wong re-paint parts yg dah berkarat
Top of all, Mr Wong and his team sangat lah honour TIME! Janji pukul 8.30pagi, pukul 7.55pg, Lori dah ready depan rumah nak pasang grill! Always like that dari 2015.
A polite guy and honest too. Definitely will come back to you for future iron works matters..
His contact number can be found in the next pic



No tu valid ok. I all contact dia pakai no tu je dari dulu sampai skrg..

Ok lah, nak type entry lain plak.. 

Salam 26 ramadhan. 

Review Ikhlas tak perlu bayaran..
heheh


Love, 
Athi

No comments:

Post a Comment

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...