Tuesday, September 3, 2013

Penang Ferry Ride


After so long, akhirnya, dapat jugak merasa naik ferry lagi. 

The last time I took ferry ride was before kawin, I think back in 2008 masa balik summer break. 
Fuh, dah 5 tahun tu....sebagai anak jati Penang, 5 tahun tak naik ferry rasa lama la. 

banyak perkara dah berubah dalam 5 tahun. dulu single, skrg dah kawin. 
dulu anak dara, sekarang mak kepada anak dara dan anak teruna. 

huhu. daku tua dah rupanya. 

ferry pon dah berubah wajah. 
dulu, bahagian atas utk hanya untuk penumpang yang berjalan kaki @ tanpa kenderaan. 
Bahagian bawah pulak utk pengguna ferry yang berkenderaan, tak kisah la motor ke, kereta ke, van ke, or basikal sekalipun. 

sekarang, bahagian atas dah di renovate jadi bahagian kereta jugak. tinggal beberapa buah kerusi panjang je untuk pengguna yg tak berkenderaan dan untuk kegunaan pengguna ferry yg nak duduk berehat kat situ. 




Kitaorg naik ferry dapt bahagian atas 
boleh nampak orang n kereta kat platform bawah. huhu
Umi ayah and Imani je excited. 
Ilyaas takut. 
takut gila. siap tak nak letak bawah, nak dukung je 
fuh, budak2 lain selamba berlari sana sini dalam ferry. 

Dia takut bunyi ombak hempas badan ferry dan jugak takut bunyi enjin ferry

adik chill je layan angin tipu muka. nak feeling2 rambut terbang tak bleh lagi, rambut seciput jerk...


family photo
adik blurrr
baru bangun tido



btw tambang ferry ialah rm7 utk kereta
klu jalan kaki wallahualam tak tau berapa
turun ferry leh amik bus bg yg takde kenderaan




4 comments:

  1. Replies
    1. best tp kejap sgt. klu lagi lama lagi best

      Delete
  2. BEST KAN NAIK FERY NI..AKAK PUN DAH LAMA X NAIK...BALIK NNTI BOLEH LA NAIK FERI.. :)

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...