Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua,
Pagi Isnin ni cuaca sejuk pulak dekat Perak Tengah ni. Kalau kebiasaanya, matahari dah tinggi atas kepala kat kawasan bekas lombong ni, tp hari ni siap mist and fog lagi.
Mood pun jadi kelabu sama mcm cuaca kat luar.
Since last week, bila scroll IG news feed, nampak ramai blogger yg pergi event pelancaran sos spageti asia from Kimball, terus excited nak cuba masak jugak sbb I memang selalu kekeringan idea nak masak apa and last2 dok ulang masak benda sama je, or tak masak terus , hahahah. pemalas sngat kan.
So, semalam, gi beli meatball (malas nak buat sendiri) and cakap awal2 kat husband, malam ni kita tak dinner nasik. sebab I nak try masak spagetti rendang.
Well, this time around, I memang ikut instructions cara memasak kat belakang botol kimball ni. tak adjust apa2 pun and tak edit tambah benda2 lain. Cuma I tukar mince meat dengan meat ball.
Bau dia, memang semerbak bau rendang. Nyums.
Rasa pulak, rendang masak tomato , gitu la pada I. sebab rasa masam tomato tu still banyak, yela, sos pasta kan, asasnya dari tomato puree jugak.
Bila dah masak, dah hidang, and masa tu perut tengah lapar pulak, makan pun laju je.
Sedap!
I rasa kena dengan selera I dgn husband. But my husband cakap, yg original pon sedap, yang rendang pon sedap ^___^
Husband I bagi makan apa pon dia kata sedap.
Dah beli Sos Spagetti Tomyam jugak. Ada flavor curry gak, tapi belum beli lagi.:D
Yang flavor tomyam, I plan nak masak dgn seafood plak.
Btw, tahniah Kimball sebab berjaya keluarkan produk western mengikut citarasa Asia.
mama pun masak spaghetting sos rendang kimball ni smalam...senang & sedap :-)
ReplyDelete