Monday, November 7, 2016

Professor Cendol- Gunung Rapat, Ipoh

Dalam 2 minggu lepas, after discharge from hospital (x citer lagi pasal ni), I dgn husband singgah lunch dekat Professor Cendol. Lokasinya dekat dengan Billion Gunung Rapat, Ipoh. 

Kitaorg tertarik dengan tagline RM2,layan sampai kenyang, tambah percuma. something like that la. 

Tambahan, masa tu I mmg dok teringin nak makan cendol. So, dgn tagline camtu, lagi la bersemangat nak cuba. 

Kat situ selain cendol ada laksa, nasi goreng ikan rebus, nasi lemak royale, rojak , pasembor. 

Tapi time kitaorg sampai tu, bnyk yg takde. Yg ada pon nasi lemak royale. 






Ni la rupa nasi lemak royale tu. 

I bagi 4 bintang untuk nasi lemak ni. Sedap! 
Ada kuah dalca dan sotong masak kicap. Memang rare . 
Nampak macam nasi minyak, tp mmg rasa dan bau nasi lemak. 
Cuma lauk2 dia mcm nasi minyak dan tak ada sambal or tak ada telur mcm nasi lemak biasa. 

Something different yg sedap rasanya. 


Untuk cendol Rm2, sangat2 mengecewakan.
Tak macam rupa cendol pon. 

Warna mmg out. cair betul. 
Cendol patutnya warna hijau, ni warna putih kelabu2 gitu. 


tak cukup pewarna atau tak de daun pandan...hmmmm

gini la rupanya...

berdasarkan warna tu, mula2 I nak berfikiran positif mungkin rasa dia nyummms...

tapi idok la, rasa nya mmg sama mcm rupanya. 

tak sedap sgt.. 

kami makan cendol ni pon tak habis.. 

patutla tagline tambah percuma.. 

sebab tak teringin pon nak menambah walaupun percuma.. 

to be honest, pada I, cendol kat psar malam lagi sedap dari ni.. 


Mungkin nasib kitaorg kot gi masa ni dapt kualiti low mcm ni. 

Apepun, kalau dah nama francais, patutnya kualiti kena maintain dan biar sama tak kira la kat mana dan waktu bila pon...





1 comment:

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...