Monday, June 11, 2012

Our Second Anniversary

Alhamdulillah. Hari ni genap usia perkahwinan kami 2 tahun. Baru setahun jagung kata orang tua-tua. 
Masih banyak tahun yang bakal kami tempuhi bersama, InsyaAllah, together with our zuriat(s). 
Sayu je rasa hati ni, bukan sayu sebab sedih, tapi sebab rasa bersyukur ke hadrat Ilahi kerana menjodohkan diri ni dengan seorang lelaki yang sgt lembut tutur kata, lembut tingkah laku, jauh berbeza dari diri ni yang kasar. 

Allah tu Maha Merancang dan Dia Maha Mengetahui. 3-4 tahun lepas, saya still terkapai-kapai berkawan sana sini dgn ramai orang. Tak jumpa pun seorang lelaki yang sesuai nak jadikan calon suami. Bila masuk kerja, Allah terus pertemukan sy dgn seorang lelaki yang saya kategorikan 'agak sombong' pada masa tu. First day at work, dah asyik nak pandang this guy, padahal dia tak pandang pun kat kita! ahhaha, tapi nak start bercakap dgn dia, agaknya amik masa 2 minggu kot. Pastu, jodoh rasa mcm kuat je, sebab kena gi training kat Singapore and US sekali. Balik dari training, things makin clear. Dia hantar rombongan merisik terus! Cepat gila, tak sempat nak digest langsung relationship ni. Dua bulan pas tu, terus bertunang utk tempoh 3-4 bulan, then kawin. Syukur syukur... mmg tak sempat nak digest, semuanya berlaku dgn pantas. 

Alhamdulillah, mendapat restu family and kami bahagia ke hari ni. Rasanya, tiap-tiap hari makin bertambah kebahagian kami. Dugaan serba sedikit kami tempuhi bersama. InsyaAllah dugaan-dugaan lain bakal kami tempuhi bersama juga.

Untuk suamiku tersayang, terima kasih untuk dua tahun yang menggembirakan saya. Terima kasih kerana menjadi pembimbing saya dunia dan akhirat. Terima kasih kerana sentiasa melayan kerenah saya yang sentiasa mood swings ni. I hope I am the best for you, as you are the best for me, always. 




7 comments:

  1. happy anniversary...moga kekal ke akhir hayat

    ReplyDelete
  2. happy anniversary! i punye smlm...hehe

    ReplyDelete
  3. thanks all. and happy belated anniversary to Nana jugak

    ReplyDelete
  4. pokyeng mmg jual mahal. biasa lerrr. bajet hensem sangat. hahahaha

    ReplyDelete
  5. happy bersama sehingga ke syurga athi!

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...