Friday, March 15, 2013

Eh! Ringsling pulak ye:P


Dulu ber-SSC. sekarang nak cuba Ringsling pula ye.
Sapa yang dok baca blog picisan ni mesti tau masa Ilyaas 3/4 bulan camtu, I did purchase soft structured baby carrier from NeezaNeedles. Sat nak cari entry pasal SSC ni. 
haaaa, ni entry review pasal SSC ni. Tapi yang saya beli design 2011, skrg 2013, design dah improved dah.setakat dok usya kat page NeezaNeedles tu la. Harga pun dah naik jugak la:P
Ok, back to the title. Aritu, ada family member pi Bandung, so ada la kirim kain cotton kat dia. 
Ni la ringsling saya
Bila tengok kain yang corak cam kat atas ni, tibe2 je rasa nak buat ringsling. lepas baca-baca pasal jenis2 carrier yang wujud dalam dunia ni. So, kebetulan ada appointment dgn Liza owner SnuggBaby, saya pun mintak opinion dia. She said the fabric mmg suitable for ringsling and total meters that I had is more than enough for a ringsling. Of course la I got lots of discount. Hahhahah, janganlah tanya kenapa, sebab saya pengedar tetap Snuggbaby Diaper Clutch, kalau Liza xnak bagi discount, ku tak mahu order la dgn dia:P

First time cuba, Liza la tolong ajarkan. Pastu terus pakai pergi shopping groceries. Masa pakai tu, rasa selesa je la. Baby pon tido nyenyak je. Tp still bila compare dgn SSC, rasa pakai SSC lagi best kot. Maybe sebab dha terbiasa. 

So, I tried pula pakai balik SSC ni last weekend masa gi Subang Parade. imani nampak selesa jugak. tido je memanjang dalam tu. Terus la terpikir2 nak jual je la balik ringsling ni.. Tapi, cehhhh ada tapi tapi lagi... Jauh di sudut hati rasa cam ruginyeeee ringsling ni lawaaaa...pink gitu..sayang nak jualll....plus dia tak menggangu bahagian luka czer dulu, so bila pakai takde rasa pressure kat luka, berbanding kalau pakai ssc, ada jugak rasa2 pressure kat luka tu...

maka, dgn itu, saya pun gigih la tengok youtube cara  yang betul nak pakai ringsling with newborn. camne nak selesa etc. I found this one video. Cam best dan mudah. ni ha link video tu http://www.youtube.com/watch?v=5Wsh8v4AHT0

Jadi, tak nak la jual ringsling ni. Saya basuh dulu. Sebab kain ni tak pernah basuh lg...nnt nak try lagi ringsling ni. pastu nak amik gambar.hahahah, camwhoring la:P 

k dah la, td takde idea nak tulis apa, skrg dah panjang pulak...

3 comments:

  1. cpt2 la tunjuk gmbr..tingin sgt nk tok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..
      nnt2 ye kak..
      dok kat ampaian lagi tu

      Delete
  2. I pakai carrier , tingin nak cuba ringsking ni

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...