Monday, February 10, 2014

For cotton lovers like me

Lepas balik Terengganu masa cuti CNY aritu, mil I dah terpikat tgk kain2 yg I beli utk buat diaper clutch next batch.. Pastu mil tanya boleh ke tak kita pegi sendiri kedai cotton yg I slalu beli online. sbb mil i jahit nursing cover (yg I tolong jualkan), jadi nak rasa dulu kelembutan kain cotton tu, sesuai ke tidak nak di gunakan as nursing cover...

I pon cepat2 la contact kawan I yg jadi stokis kain cotton tu tanya boleh ke tak kitaorg nak pergi kedai cotton yg supply cotton kat dia, mintak alamat bagai...

So semalam, sampai la I bersama husband, anak2, mil and adik ipar ke kedai kain cotton ni..
Kedai ni nama dia Pemborong Cotton dComel...
Husband park keta depan kedai tu je, I terus ckp haaaa dh nampak kain coton yg I berkenan...



Gambar atas belah kiri tu kain cotton yg I berkenan. Corak bunga2 kecik color blocking ..tp last-last tak beli pon corak tu, sebab TERLALU BANYAK corak lain yg lebih cantik, menarik, the bomb sgt!

Rambang mata mcm nak makan semua kain cotton tu.. Dah la kaler terang-terang,cantik sgt. Mcm2 jenis ada, nak soft color ada, pastel ada, pinky-pinky, striking, semua ada..Klu nak buat baju kurung,mmg sgt banyak pilihan..Nak cotton utk bedsheet ke, sarung tilam baby ke, semua ada..mcm2 corak..pastu kualiti mmg bagus sgt la..tak keras..n lembut, sejuk je..

Seriously, gorgeous sgt corak2 yg ada..Cute plak..



Masa pegi ni pon I pakai blouse from english cotton..kena sgt la dgn tema nak pergi borong kain cotton. 
Kedai ni pemilik dia orang Islam, pekerja dia semua orang Islam. Jadi dia sentiasa bukak ayat-ayat Quran. Tenang je rasa. kedai pon bersih..so I biar je anak-anak lepak.Imani siap merangkak n sepahkan kain2 yg dorang dah susun kat rak..

Kat sini, cara nak pilih kain, korang boleh tgk katalog..pastu tulis code dia, n bagitau nak berapa meter..Nak corak je ke, or nak kain plain je ke..Pastu bagi kat assistant kedai tu, nnt dorang potongkan ikut berapa meter korang nak.Minimum boleh potong 2m..kalau 1m, dorang tak leh potongkan..

Kalau xnak tgk code dlam katalog, korang boleh pilih kain2 yg dah dipotong dekat rak2 . Ada yg 2m, ada yg 4m. Yang 4m, siap ada dh matching utk kain n baju (jenis kain plain/polkadot n baju corak bunga2)..
Adik ipar I yg baru nak berkhidmat sebagai doktor minggu depan borong 6 pasang kain nak buat baju kurung! I borong jugak...hahaha

Masa dok menunggu orang kedai tu potong kain yg kitaorg order, I still cant stop searching dlm kedai tu.semua rak i dok belek2 sbb seriously geram mcm nak beli the whole kain yg ada...cantik cute mute sgt!




yang husband I pulak dok ckp " habislah abang, lepas ni setiap kali dtg KL, syg ajak datang sini"

hahahah, mana ada, kalau nak beli borong baru datang sini. kalau tak order from stokis je kot..

kalau beli borong, 10 pasang (4m x 10pasang) dpt sepasang (4m) Rm55..jadi semeter Rm13.75 je..Jauh murah dari Nagoya and Jakel. tapi kualiti n corak cun.kalau beli lebih dari 10pasang, harga still sama., unless korang nak beli sampai 50 pasang, baru dpt harga lagi murah.yg tu I tak ingt berapa ringgit sepasang...

tapi kalau nak beli satu dua pasang je, baik order dari stokis..boleh dapt harga lagi murah. Kalau kat kedai, sepasang (4m) RM85...



Ok ni la signboard kedai tu..lokasi dia kat taman melawati, sebelah MRR2..dekat2 butik Abby Abadi u all..

signboard dia tulis pemborong selipar..tp tak jual pon selipar tu..hahah dulu2 ke dorg jual selipar, skg jual cotton je..


ni facebook dia

Alamat kedai tu: 9165 Jalan Negara, Taman Melawati, 53100 KL..
No fon ada kat gambar tu..
Tapi, kalau gi kedai ni, kena belian secara borong je la..
So nak beli sikit2 kurang dari 10pasang (40m) korang order dari kawan I ni k. Panggil dia Munirah..

korang klik gambar bawah ni, nnt direct link ke fb page dia..


Dan sebelum i end kan entry ni, nak tayang kain cotton yg I borong semalam....



Cantik tak????

Sebenarnya nak beli banyak lagi corak...especially paisley yg soft2..tp kena kontrol la nafsu..

hahahah, beli ikut keperluan jer...

tu pon dah 2 jam kitaorg spend masa kat kedai tu..

kalau nak jimat, korang pilih code dekat fb page Munirah (cotton mommymonster) and suruh dia call kedai tanya stok..nnt korang amik je la dari Munirah..dia buat service delivery area Paka, Kemaman, Kerteh, and around KL. 

Kalau lain dari kawasan tu, kena tambah duit postage la...




8 comments:

  1. banyak tu borong! pos la sini sikit...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..alamak, x leh la nana..semua kita nak...
      klu tgk mil i borong lagi fengsan..

      Delete
  2. gilosss cantik...jeles iolss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn ler jelez..nnt pakat pergi ramai2 k

      Delete
  3. omg.. stress tgk.. klu za kt situ, nangis husband ajak blk... hahaha...

    ReplyDelete
  4. best nya.pas tu nk menempah lak 1 hal kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 pasang je nak tempah.lain2 tu utk dc..hehe

      Delete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...