Wednesday, February 5, 2014

Jumpa dentist blogger Dr Harzlen Harun


Assalamualaikum, 

Masa cuti CNY aritu, aktiviti pertama kami kat Terengganu ialah pegi jumpa dentist. 
dentist yg I kenal melalui blogging...heheheh. Rasanya dah nak masuk 3 tahun baca blog harz since dia bersalin kan Qasyaf.. Kebetulan Ilyaas ngn Qasyaf sebaya..beza bulan je..
Plan asal nak pegi hari ahad/isnin ...tp dah alang-alang sampai Terengganu awal, kitaorg gi hari Khamis. pepagi dah whatsapp Harz tanya klinik bukak ke tak..

from rumah parents in law i senang je nak gi klinik ni.lokasi klinik pergigian dr harzlen ni dekat chendering, berhadapan SMK Chendering, and istana baru. 
Just nearby KT Skill Institute, father in law i punya institute.. (hehe promote jap, sapa nak hantar adik ke sedara belajar kemahiran membaiki aircond or electrical stuff, boleh contact KT SKill ni yer, scholarship di sediakan!)



Budak budak nampak ruang mainan ni terus excited la nak bermain-main... Masa sampai tu Harz tgh suap Qasyaf and Qisya makan..
Comel je duduk rapat2 mummy suap makan...
Ada je babysitter dorang kat klinik tu, tp dua budak ni manja kededek ngn mummy dorang. Mummy nak check patient baru dorang terpaksa lepaskan mummy pergi buat kerja..
I kesian jgk tgk Harz kena handle anak2 sambil handle klinik and patients, tp at least anak2 dia behave and dgr ckp. So tak menyusahkan pon..Puas tgk anak membesar depan mata sendiri.

rawatan yg I amik dekat klinik harz cuma check gigi Imani ngn Ilyaas je. kebetulan Imani mmg dah schedule check gigi kt klinik kesihatan kerajaan. Jadi I dah bagitau nurse KK nk pegi jumpa private dentist sendiri..



Ilyaas behave sgt masa check gigi ni. Dia ikut je apa doctor cakp..ni first experience ilyaas jumpa dentist. Dia tak nangis, x takut pun.. 
Terus kena puji gigi cantik.. kembang idung umi dia dgr sbb tiap2 mlm mmg wajib gosok gigi sebelum tidur.. and I mmg control jugak la pengambilan gula-gula utk Ilyaas bila dia dgn I la.kalau kat rumah babysitter tu pernah je nampak dia dok makan gula-gula..

Masa check Imani, fuhhh drama sgt. I kena baring atas kerusi dentist tu dengan dia sekali sebab dia baby lagi kan..too small for the chair..Walaupun I baring sekali n peluk dia, masa harz nak bukak mulut dia nangis meraung mcm sakit... padahal tak pon, aunty harz nak tgk gigi dia je..ada kuning sket, so harz cuci dgn kapas..yg lain2 ok..

Harz sgt baik...Sweet je tp nampak gaya cam tegas jugak..heheh


tq harz for the treatment. I mmg dah lantik u jadi dentist anak-anak I.. next time balik ganu I plak nak buat scaling...n check apa yg patut..

I beli tooth mousse ni jugak from harz. first time tau pasal benda ni..The nite before nampak Harz upload kt IG, tup tup dia promote kat klinik gak. tp masa tu ada perisa vanilla n mint je. mesti la amik vanilla. harz jual rm70 je.. nak tau kepentingan tooth mousse ni boleh baca entry kat blog harz.

Dah cuba pakai kat diri sendiri n kat anak-anak..so far ok n dorang takde masalah apa2...
rasa dia of course sedap mcm cream manis...

Btw ni blog Klinik pergigian dia...pergilah usha..ada senarai harga servis2 kat klinik ni jugak...



Ni I amik gambar tp x clear.tgk kat blog harz je la eh...



4 comments:

  1. Suka jgk bca blog dr harz nih..hehe

    ReplyDelete
  2. wahhh dah pegi ek? eh tgk gamba amik sebelah2 tu mcm adik beradik lak...muka nak sama dah...hihi

    ilyaas nampak cool je masa harz cek tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nana, sorri aritu i pi kemaman (tp malam la) otw balik KT from KL..ingt nak roger u tp dah lewat kitaorg dah penat n nak cpt2 smpi rumah in law i..
      kitaorg makan kat kopitiam apa ntah kat simpang nak ke arah kt n dungun tu..

      next time nak melawat nana pulak ye...

      haah nmpk mcm adik beradik plak. dh la pakai tudung awning pink sama2

      Delete
  3. macam kembar la plak...nak g sana macam jauh la plak...kita baca jer la kat sini ye...

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...