Friday, August 16, 2013

Raya Day 2 (Terengganu)


Sambung cerita raya kedua pulak. 
Hari kedua pulak, kitaorg siap-siap nak gi open house dan beraya rumah mak-mak sedara. 


Sebelum keluar rumah, sempat lagi posing. Raya ken, haruslah banyak amik gambar. 
Jippa tak ikut, sebab cuaca kat luar dah mendung. kang hujan sian plak dia kena hujan. 
Tapi yang tak berapa bestnya, pagi raya kedua, Ilyaas demam.
Cepat2 bagi makan ubat demam.
Pastu baru dia selera sikit makan.
Pagi tu pulak, mak masak breakfast nasik lemak. terbaik la.
Kol 10 lebih gak la baru kitaorgn bertolak keluar nak gi beraya. campur tolak mak mak dan anak anak dara bermake up lagi.

Rumah pertama yg kitaorg pegi, rumah Dato' Wan Mokhtar. Bekas MB terengganu.
first time gi beraya sini. huhu.
Makanan best . tp sebab perut dah kenyang makan nasik lemak mak, kitaorg x la melantak sakan. hahha.
makan kuih2 je.
tapi sempat gak rasa lasagna n spaghetti sebab amik sikit untuk suap Ilyaas, ngn anak-anak sedara.



Tak lama pun kat sini. Sebab plan nak gi visiting rumah lain lagi. Masa sampai tu hujan dan renyai. Imani tidur je sampai dah nak balik baru jaga. sempat la bergambar. Sian Imani ayah dukung sampai nampak undies dia. Seb baik baby lagi. 



Sempat lagi amik gambar tgh hujan renyai2 tu. 
Ilyaas still demam.so kena berpayung la umi ayah dia.
masa gi sini, I sorang je pakai handbag tak glamer. Hahaha, gasakla. 
yang lain pakai coach, prada, LV bagai. 
Sempat singgah rumah Kilong je. Sebab dah nak masuk solat Jumaat n hari pun hujan. 
Cancel pegi rumak mak mak sedara yg lain. 

2 comments:

  1. helloooo. i pakai kipling cetak rompak je keyyy. hahaha

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...