Monday, April 21, 2014

Cara download video dari YouTube

 Assalamualaikum,

I nak share arini cara nak download video from youtube. Perhaps, ramai dah yg tau. Sapa yg tau, skip lah baca entry ni..
yang belum tau, jemput baca sampai habis yer...=)
Rajin2 tinggalkan komen kat bawah ni...hehehehe...

I belajar ni end of last year from junior undergrad...
adik2 ni lagi pandai...

Cara dia senang je...kita straight to the point terus ker



The steps as above


haaaaa, gitu je, 
mudah sgt sgt kan....

secara bergambar pulak mcm kat bawah ni...

*sorry la gambar blurr sikit*





1. From link video youtube yg korang nak download....
type SS (huruf kecik) dpn perkataan youtube tu



2. Bila tekan enter kat link no 1. korang akan directed to website ni. 

savefrom.net
kat sini korang pilih size and jenis video yg bakal di download..
klik kat situ...



3. dan tunggu la download siap.....



4. Ready to view



Senang kan...

semudah 1, 2, 3 dan 4 sahaja......



hahahahah

poyo sngt nak buat tutorial mcm ni

padahal semua orang lain dah tahu....

tp kalau belum tahu and dah tahu sekarang, sila download video kegemaran anak2 korang segera. 
nnt boleh tayang ulang2 di rumah kat laptop tanpa perlu berebut handphone dgn anak.
atau boleh burn dalam cd siap2 senang kerja 


ok bye.....

*scheduled entry*

1 comment:

  1. Athi!! kita nak download lagu raya ni.. hahah.. semnagat kan?

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...