Thursday, December 6, 2012

Islamic Ipad for Ilyaas

 
Hari Selasa haritu ada parcel sampai. Ayah Ilyaas lebih excited dpt parcel kali ni sbb parcel tu ialah hadiah untuk Ilyaas. Saja-saja bagi hadiah, bukan sebab birthday atau sebab dia dah pandai buat something. We bought him an Islamic Ipad. bukan Ipad sebenar, ianya educational toy semata.
 
Mula-mula, Ilyaas tidak teruja langsung. Maklumla, dia sgt jarang melihat gadget seperti Ipad dan Tab. Dia tak heran pun toy baru beli ni. Bila kita tekan button akan keluar bacaan Al-Fatihah, bacaan dalam Solat, huruf-huruf hijaiyah serta ABC. Ada 2 nasyid jugak.
 
Kena ambil masa ajar Ilyaas, once lagu/doa dah habis, kena tekan button untuk keluarkan lagi sound. Kalau tak, dia akan marah lalu mencampak ipad ini ke lantai, sbb sound dah stop .
 
Bila dah ajar dia, dia pun pandai guna. Boleh la bawa ke tidur sambil dgr alunan selawat dan bacaan surah.

 
Ini rupa sebenar. button-button itu boleh ditekan dan akan keluar bunyi.
 
Saya beli dari Nani, Mama kepada kembar 3 dari blogshop dia.
Berpuas hati dengan servis yang diberi.
Walaupun ada sedikit defeat pada item yg kami terima, tp saya paham bukan salah Nani.
 
 
 

Published with Blogger-droid v2.0.8

2 comments:

  1. Salam Athi. Thanks so much dear. Suka tgk Ilyaas dok telek ipad tu hehe :-)

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...