Monday, July 25, 2011

Ilyaas 4bulan sudah

sangat suka menghisap jari...kadang2 semua jari masuk dlm mulut. Bagi piut pon Ilyaas slow-slow tolak dgn jari pastu try masukkan jari dlm mulut
aaaa, geram nya umi tgk Ilyaas time tidur mcm ni...
Ini dia saya budak comel dan tembam....dgn ulat lamaze mainan faveret...



----

----

----

----



cuba teka berapa berat Ilyaas skrg?
2 ogos ni baru nak pegi check -up
kita tunggu dan lihat hasil timbangan Ilyaas nnt...




Aktiviti kegemaran Ilyaas @ 4 bulan

1) Membebel dgn kuat especially bila dah habis poo-poo or bila tak ada org attend dia

2) tengok bola tenganga-nganga dgn Ayah

3)Nangis mcm baby dalam pantang bila terkejut/terjaga dari tidur

4) suka mengiring ke kiri/kanan and capai apa-apa mainan yg ada di sebelah

5) baru meniarap 2x, cubaan lain semuanya separuh jalan

6) sgt suka hisap jari.dan dah pandai buang puting

7) Mengamuk di meja makan.Mungkin jelez dia belum boleh makan.
Sabar ye sayang, lagi 2 bulan nnt boleh makan sedap-sedap.

8) Suka sebek kalau dgr org cakap kuat-kuat

9) suka sebek kalau umi tinggalkan Ilyaas dgn babysitter or dgn nenek

10) suka ketawa bila tengok muka sendiri dalam cermin

7 comments:

  1. Comelnya Ilyaas seketul bulat2. Adam pun suka tengok muka diakat cermin, tengah nangis pun leh diam=)

    ReplyDelete
  2. hye ummi,

    i'm a new ummi too..followed n linked u!!!btw, Ilyas is so adorable!!!! =)

    ReplyDelete
  3. Anah:tula, mmg seketul2 pun anak saya ni..
    haah, tgh nangis pun boleh diam sbb takjub tgk muka sndiri kat cermin kan..
    eh aritu u dtg kl shopping raya ker?

    Kemn: Thanks :) i will follow u n linked u too!
    Selamat menjadi Ummi and lets enjoy this motherhood journey

    ReplyDelete
  4. comelnya liyassssssss...naseb dang jumpe kejap..saya balik 10 august.hihi

    ReplyDelete
  5. cik ana the nanny: ok cun aaa tu tarikh tu..Ilyaas pun balik ganu gak time tuh..
    jom kita pi cari tudung raya time tu..

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...