Thursday, January 19, 2012

My little man

Ilyaas Hafiy dah 9bulan 24hari hari ni.rasa dah lama xupdate dlm blog ni pasal perkembangan Ilyaas.Sekarang ni aktiviti kegemaran dia ialah


1)memanjat dsn berdiri sebelah tangan(gaya seorang yg confident pd kestabilan diri sendiri)


2)bercakap dengan sangat banyak dan penuh ramah tamah.hari-hari ada je perkataan or mirip2 perkataan yg dia sebut.contohnya "emmm dap" maksudnya emmm sedap...."naaaak" maksudnya nak la kan...."maaaammm" maksudnya nak makan or bila nmpk makanan.


3)suka tegur orang dan pandang org tak berkelip mata.tang part ni umi xberapa favor sgt.xpasal gi tegur bangla or indon waiter kat kedai mamak..adoiii yerlebih peramah anak ku ini...tp kalau org nk dukung dia pandai pulak dia nangis xnak.


4)aktivitib wajib bila naik kereta ialah kena main stereng.sebelum kereta gerak and sebelum keluar dr kereta.selain stereng feveret lain bila naik keta(klu xletak dia dlm carseat ) ialah main signal,wiper,ubah volume radio ikut citarasa dia.last2 umi n ayah xyah dgr radio sbb ilyaas suka main.


5)Dah pandai tepuk tangan.ayah dia marah dia clap.ayah dia jatuh katil dia clap.umi kena gigit dgn ilyaas pun ilyaas clap dgn riang gembira.


Apepun perangai dan perkembangan Ilyaas sekarang,he is still a very clingy boy especially to me.xpernah berubah malah makin clingy lately ni.pantang umi hilang dr pandangan mata je nangis selak..adoooii la camne kalau kena gi field trip nnt ni¿

Org kata baby yg fully breastfeed mmg akn sgt clingy.dgn mummynya,betul ke?probably the bond kot..james bond..hahahaha


Okayla dh mengarut.selamat malam.love u.ok mengarut lagi bye


Published with Blogger-droid v2.0.2

2 comments:

  1. sama je la Ilyas dengan Hadif! boleh selimmm kite camni kannn..hehe

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...