Saturday, January 7, 2012

My first swimming experience

Hello aunties-aunties semua, malam ni umi kata Ilyaas kena tolong umi update blog . sebab umi tension asyik kena gigit dengan Ilyaas. Ilyaas bukan sengaja nak gigit umi, tp isi umi lembik banyak lemak (upsss, umi jangan marah ye), jadi sedap bila di gigit. Tapi takpela, since Ilyaas dah gigit umi sepanjang malam ni, so Ilyaas tolong umi update kay... Harap-harap aunties2 semua paham la baby language Ilyaas ni ye :P

Petang tadi kan, umi bawa Ilyaas pegi swimming pool. Ala dekat je swimming pool ni,jalan kaki seminit dah sampai. Tapi tak paham nape la umi xpernah bawa Ilyaas gi sini sebelum ni.. Umi bawa keta mainan Ilyaas sekali tadi. Selalu umi bagi Ilyaas main keta mainan ni dlm rumah je..tp tak best sgt sebab tak leh masuk kaki dalam lubang yang ada kat keta tu. Tadi masa kat pool tu, Ilyaas boleh main keta ni ..Best sangat tau.Umi tekan2 hon tu sampai ada sorang lagi baby sibuk nak main keta Ilyaas jugak.

Mula-mula kan, Ilyaas takut tau nak masuk pool ni sebab nampak mcm dalam je..Kalau Ilyaas tenggelam nnt macam mana...Seb baik la ada keta ni..Eh, jomlah kita tengok gambar Ilyaas main keta dalam air ni yer...=)
Ni la keta Ilyaas...


Ni paling best.main plush2 air percik kat muka..
Segar rasa sebab cuaca panas kan skrg ni..

Jom naik keta Ilyaas, Ilyaas bawa gi Gold Coast

Mana fish ni umiii?

Rehat ngn ayah sebab umi nak lepaskan gian swim dlm pool orang dewasa pulak.

Ilyaas main dlm pool tu kejap je sebab umi takut Ilyaas demam.Ye la kan ni first time Ilyaas masuk swimming pool besar. Selalu dlm baby bath tub tu je. Aunties2, comel tak baju mandi Ilyaas? Umi beli aritu..emmm rasanya dah dekat 2 bulan umi beli sebab ingt nak pegi swim masa gi rumah MamiJah kat johor aritu, tp ms tu umi n Ilyaas sama2 xberapa sihat, so postponed la aktiviti ni.. Ilyaas suka sgt baju swimming ni sbb ada gambar fish.. Umi beli kat Jusco je, brand Ogival kot, rasanye la sebab Ilyaas tak reti baca lagi..

Okay la ye aunties2 semua, Ilyaas dah sleepy ni. penat sikit malam ni swimming. tp sebab Ilyaas baik hati, Ilyaas tolong jugak umi type kan entry ni..Lagipun entry ni kan cerita first experience Ilyaas swimming...Ilyaas nak jadi mcm umi lah, suka swimming. Pastu boleh swim kat tempat2 dalam...Tak caya eh umi Ilyaas boleh swimming kat tempat dalam2? Cube aunties2 baca entry ni...umi selalu cakap dia rindu swimming, tp ntah bila la agaknya umi Ilyaas nak dpt swimming dgn intensive balik...hmmm.. 

Apepun, Ilyaas suka sgt dpt swimming n bawa keta dlm pool petang tadi. thank u umi , thank u ayah...

Published with Blogger-droid v2.0.2

5 comments:

  1. waa....best nya main air...ilyaas, lepas ni suruh umi dan ayah bw pergi lg..:)

    ReplyDelete
  2. thank u aunty dot:)

    kak ana: tula, umi dia yg malas sebenarnya nak bawa. padahal dlm kawasan condo je pon

    ReplyDelete
  3. Bestnye swimming! Ilyas suke yeh?

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...