Tuesday, July 1, 2014

Holland Trip: SeaLife, Den Haague

Assalamualaikum, 

Ni nak sambung story kitaorg di Holland. Banyak lagi entry pending pasal Holland ni. takpe, bukan penting sgt pon, nak catatkan kat blog ni sebagai kenangan sendiri n mungkin dpt jadi rujukan orang lain.

Lepas puas berpusing dalam Madurodam, kitaorg pon amik Tram No 9 ke arah Scheveningen untuk pergi SeaLife pulak. Kan kitaorg dah beli combination tickets, so kena masuk on the same day jugak, kalau tak burn jer tickets tu..

Fuh, mencabar jugak nak sampai sini sebab masa kitaorg gi ni, weather sgt ok, predicted sunny, maka mmg ramai la mat n minah salleh nak melepak kat tepi pantai Scheveningen.. btw, SeaLife ni located betul2 dpn laut tau..penuh gila tram masa ni, I yg carry Imani pon duduk celah2 ketiak dorang...busuk! tak mandi la tew...

Sampai je, kitaorg posing2 dulu amik gambar..




Read More>>



depan tram stop Scheveningen

Scheveningen Beach...
beach tu depan kitaorg, so tak nampak dalam gambar...
Suka jugak pic ni..thanks Nisah tolong amik kan. 




Depan SeaLife..
Orang tak ramai pon masa kitaorg sampai. 
tuptup dah masuk dlm tu, ramai pulak yg join masuk sekali. 

Sebab dah beli combination tickets, maka tak perlu beratur apa, tunjuk resit pembelian je terus bleh masuk..



Scheveningen Beach
Ni la pantainya..
dari jauh je, tak sanggup I nak meredah lautan manusia yg kepingin nak merasa lepak di pantai. 
walaupon predicted cuaca arini sunny, tp tetap gloomy. 
and windy..

air laut tu sah2 sejuk, north sea kan..

Ikan n binatang2 laut dalam Sealife ni biasa jer..Lagi banyak dkt Aquaria kot,menurut kata Nisah la. I xpernah gi lagi Aquaria..


Anak buaya laut..


belut elektrik..
cantik gak la kulit dia
tapi geliiii

Turtle!!!!




Us di sebalik mirror

Kat area kuda laut. 
Sea Life Scheveningen ni paling terrer bab ternak kuda laut. 


baby kuda laut. 
baru lahir 16 May aritu..

errr lahir ke menetas ek, ? x ingt ...

Kejap je kat sini, sbb kitaorg rushing nak balik. I nak bawa Nisah jalan2 n cari souvenir kat delft plak..


last but not least, chic scooter!

Kalau ada kaler pink lagi shomel kan...

3 comments:

  1. Merasa jugak aty berjalan sakan kt holland..

    ReplyDelete
  2. best... macam2 dapat tengok.

    ReplyDelete
  3. CT dulu pergi ke Delft Den Hague and Madurodam dengan pakej Ticket and Tours. Beli dari Amsterdam sebab time tu noob tak tahu Holland Pass :P

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...