Thursday, July 24, 2014

Akhir-akhir Ramadhan ni...

Assalamualaikum and Hi, 

Dah akhir-akhir Ramadhan ni, I mengaku la, makin rasa letih and tak larat. 
Selera makan pon macam kurang. 
Tengok nasi tak berapa nak lalu makan. 
Aritu berbuka ngn keow teow sup. Beli ler. 
Dah anak-anak pulak teringin, share ngn dorang. 
Moreh makan nestum 
Memang rasa lapar, tp macam hilang selera nak makan nasi. 
Tapi paksa gak la, klu tak makan nasi, susu memang confirm drop. 
dah la bukan banyak mana pon dpat sekarang sekali pump, tp syukur la masih cukup untuk Mek Ani tu. 


Hmmm, 
dah hujung-hujung Ramadhan ni, selain rasa sedih nak tinggal kan bulan mulia ni, 
excited bukan main jugak nak sambut Aidilfitri. 
Kuih raya tak buat. biasala, alasan beranak kecik. orang lain boleh ajer buat walaupon ada anak kecik. 
Baju raya semua dah siap packing masuk beg. 
Baju raya Ilyaas Imani paling banyak. 
Semua beli masa kitaorg gi Holland aritu. 
Baju umi ayah dia ada la sehelai dua.
Untuk husband I ada belikan jugak guna hasil berblogging. 
kasik hadiah la dia penyokong utama I tulis blog merangkap stalker merangkap reader paling setia dan rajin klik iklan nuffnang.hahahah




Ni dah nak abis puasa baru nak tunjuk sikit gambar makanan. orang lain bukan main rajin memasak bulan puasa ni. I mmg sekali lagi jadikan alasan ada anak kecik dua orang sebagai reason x kerap sgt masak bulan puasa tahun ni. 
Biar la korang mesti cakap, malas nye athi ni...
hahaha malas jugak la. 
I mengaku I malas. 
pasrah je laki ku dapat bini camni. 
Tu nasi goreng campur ayam kfc dah hancurkan dalam nasi makan sahur aritu ngn sambal hitam ciknaa. terbaik la . 
kari ayam buat minggu lepas. 
yang tu laju je laki cek makan. 
buat sotong masak kuning gak. 
Mee Sedap goreng ngn telur mata ng brokoli rebus tu moreh I makan sorang. sebab Ilyaas ngn husband keluar gi moreh berdua makan roti canai kat mamak. I duduk rumah teman Imani yg dah tidur. 



Selfie sedaaas...
Citer semalam bawa Imani gi cucuk 18bulan. and Ilyaas timbang ngn ukur tinggi. 
Ilyaas sekarang dah 15.3kg, tinggi 102cm. dah lebih 1meter dah anak teruna umi ni. 
Imani pulak berat baru 9kg, tinggi 78cm.. 
Umi pulak? kehkehkeh, tinggi tak berubah pon. 
Berat menurun yaaayyy... 
dah below pre-pregnancy weight.
Sikit lagi nak jadi berat masa kawin. 
fuh, tak nak la berat masa kawin, nnt husband cakap cekeding plak. 



Ni tema raya tahun ni. 
Peach. 
Teaser je gambar ni. 
Nanti dah raya baru tayang baju raya. 
hehheh, itupun klu ada mood la nak update. 
I kan dok kat kampung mode bukak laptop kelaut ..


ok ler, bosan jer pun update arini. 

bye-bye..


7 comments:

  1. xpe aty nanti akk tiup roh rajin kat aty masak ye..ngeeee
    salam aidilfitri sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas raya kot baru feel tu dtg balik

      Delete
  2. Yatie pun hujung2 ni dah tak tahu nak makan apa fath.
    Btw, selamat hari raya Fath. Ampun maaf jika ada salah silap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat raya yati:) ,maaf zahir batin.
      pekasam daging u sedap

      Delete
  3. saya pon akhir2 ni rasa lesu lain macam.. nak masak pon tak semangat.. huhu..tapi nak beli jer pon tak selera.. berat badan susut toksah cerite lah.. nanges makin kering... ngeee...

    ReplyDelete
  4. hoho...atie msk yg simple je utk berbuka..bersahur i sorang je mkn...husband x join..kkdg beli ..ada askar kecil ni btl2 menguji kesabaran..kkdg dok pk dh letak garam ke belum...bila dia menangis stop skjp...mencbr..mcm mn ye org yg ada ank ramai..yg sorang ni pun i rasa cm nk nangis- atie

    ReplyDelete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...