Friday, May 31, 2013

Alhamdulillah, Ilyaas dah baik demam

Thank You semua yang mendoakan Ilyaas dalam last entry haritu. Dia dah baik demam.
Petang lepas bawa gi jumpa paed tu, dah xdemam langsung, tinggal selesema and still ada wheezing sikit2. 
Malam tu lepas bagi ubat batuk, dia doze off and the next morning dah sihat sepenuhnya. 

Tapi still on antibiotik sebab doc ckp kena habiskan dalam masa 5 hari. Antibiotik ni tak leh simpan dalam fridge bak kata pharmacist tu. Sebelum ni kalau makan antibiotik tgk2 tinggal sikit lagi, pastu Ilyaas dah baik demam, selalu mcm liat-liat nak habiskan. Tak patut tak patut. 

Nama antibiotik ni Zithromax

kalau baca kat internet, antibiotics ni biasa digunakan untuk orang yang terkena jangkitan pneumonia. Wallahualam. Mungkin Ilyaas ada simptom2 tu kot sebab tu doctor bagi. Atau pun doc nak elak dari terkena jangkitan ni. Nauzubillah. 

Utk info lanjut pasal antibiotik ni boleh baca kat link ni http://azithromicin-rx.net/pneumonia.html

dulu dulu masa Ilyaas baby baby lagi, banyak kali gak dia demam. 
kisah Ilyaas demam Dua- roseola
kisah Ilyaas demam Tiga- kena febrile fits

Apepun syukur dia dah sembuh, dan adik Imani tak berjangkit demam selesema tu. 

Sekarang kitaorg kat penang. balik my hometown. bestnya golek2 depan tv kat rumah mak ayah sendiri. heheheh....yang best balik sini, tak yah pakai tudung dalam rumah. sebab tak de sapa pon yg bukan mahram dalam rumah ni...

Malam ni ada bacaan yassin family sebelah ayah. esok majlis tahlil arwah tok sutan. esok gak ada wedding kawan husband. tiap kali balik mesti ada mcm2 agenda dan aktiviti. Feel so bless I have these beautiful family. 



6 comments:

  1. Alhamdulilah.. moga Allah pelihara Ilyaas dan anak ank kita selalu.. btw, dok umah mak ayah sendiri, memang la syurga dunia....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehheeh thanks yati
      haah mmg betul tu

      Delete
  2. in sya Allah moga di lindungi Allah S.W.T selalu anak2 kita ye..aamiin~

    ReplyDelete
  3. Akk.otw balik penang ni..but still.in kl..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. im in kl already.hehe
      akak xpe la cuti seminggu lagi

      Delete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...