Wednesday, May 8, 2013

Kak Pah Nasi Dagang, Pantai Batu Burok, KT

Kita kembali ke Pantai Batu Buruk lagi...


Tapi kali ni bukan nak makan angin, tapi nak makan nasi dagang famous senusantara...
hebat kan description tu? tp mmg best pon nasi dagang ni. sedap sgt. rasa just nice. 
kitaorang tiap2 kali raya ke event apa2 ke kat rumah parents in law, mmg order nasi dagang kak pah ni la. 
pepagi nnt lepas subuh, husband ngn abg ipar akan keluar gi amik nasi dagang kat rumah kak pah ni. 
kedai dia kat medan selera pantai batu buruk. dia bukak pagi2. so boleh breakfast la. tgh hari tak sure bukak ke tak. dia jual nasi dagang je. ngn nasi lemak. itu saja menu yg ada. 



simple je menu dia. tp kedai ni penuh bukan main.kitaorg sampai dlm pukul 9 lebih pagi. panjang gila beratur. nak duduk pun kena tunggu turn. semua rakyat jelata pakat turun makan nasi dagang kak pah ni. 













specialnya lauk ikan dia tu tak pedas sgt tak rasa plain sgt. just nice. kuah dia pon xpekat, xcair. elok elok je.
nasik dia plak lembut, sedap je nak kunyah dan telan.
mmg berpeluh2 makan sebab layan habis.
Imani plak senyap je dok tgk umi ayah nenek ngn abang dia menjamu selera.

so, kalau sesapa mengidam nak makan nasi dagang , silalah pi sini.


2 comments:

  1. Tengok ns dagang ni teringat kt ns dgg my mom..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pon mesti terrer kan masak ns dgg?

      Delete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...