Monday, May 20, 2013

Dinner di Ibai Golf Resort, KT


Last time balik Ganu masa election aritu, memang banyak betol berkunjung ke tempat makan. 
Entry pasal makan-makan kat Ganu tak habis lagi rupanya. 
Entry first- Nasi Dagang Kak Pah
Entry second- Ikan Celup Tepung 

Ni entry ketiga, makan malam kat Ibai Golf Resort. 

Dari first time saya join family in-law dulu, acara makan malam kat sini mcm dah jadi ritual family kitaorg. Kalau tak ke Ibai, ke Permai, sekarang ada hotel baru pulak, Prinze Park dkt dgn Masjid Terapung tu. Tapi yg tu saya belum pernah cuba lagi. 

Dinner kat Ibai ni selalu jadi pilihan kitaorg semua coz tempat dia tak jauh dari rumah. Dalam 10-15minutes je, pastu tak susah nak dpt parking. And paling penting, tak ramai orang. Sebab family kitaorg ni meriah dgn 8 orang anak, 5 orang menantu, 11 orang cucu. So, bayangkan lah kalau semua berkumpul, rasa hevoc sgt. 
Jadi,Ibai ni mmg ada meja besar muat kitaorg semua. 

Satu lagi yang best kat sini, ada shark fin soup. Makanan wajib di order tiap kali gi sini. 
Memang kelainan la. sedap. Gambar pon tak sempat amik, sebab sampai je soup tu, tup2 dah habis. 



Gambar ni je sempat amik. Ni yang I selalu order bila gi sini. Kadang kadang order chicken chop gak. ni nama chicken grill. Dulu portion dia besar, kenyang makan sorang. Tapi sekarang portion dah tinggal kecik camtu je. Huhu, tak berapa kenyang la. Harga tak ingt. sori sori sori. 

Ada gak nasi goreng, fish and chips, koew teow kantonese etc. 

Aritu yang join dinner tak semua. sebab tak semua balik mengundi. 



Next time balik Ganu nak try dinner kat Prinze Park pulak la. 
Dgr kata steamboat sana best. 






2 comments:

  1. Hadehh..ptg2 ni lapo la plak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sengaje tu update auto publish petang2 time org lapo

      Delete

Drop you thoughtful cherry here. Thank You =)
Sila datang lagi...